Belgrade, the open city
Belgrade, the open city – novo izdanje

Belgrade, the open city – novo izdanje

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je u pripremi

prošireno ekskluzivno izdanje monografije o Beogradu na engleskom jeziku „Belgrade, the open city“, autorke Dragane Božinović, a u prevodu Timotija Džona Bajforda, legendarnog autora serija Neven, Poletarac i mnogih drugih.

Dragana Božinović privlačnim stilom mami čitaoca u samu dušu Beograda, predstavljajući ga kroz toplu, intimnu perspektivu, kao i kroz impresije čuvenih Beograđana, ali i uglednih stranaca koji su živeli u Beogradu. Vanredno odabrani detalji iz života grada predstavljaju uzbudljivo štivo za čitaoca koji želi da dobije više od pukog nabrajanja istorijskih činjenica i da se upozna sa vibrirajućim duhom grada u prošlosti i danas. U knjizi je kako tekstom, tako i izuzetnim fotografijama predstavljen Beograd sa visokim umetničkim izrazom. Skladna ravnoteža između književne lepote i praktičnih informacija čine ovu knjigu jedinstvenom. Verujemo da će ovakva monografija doprineti boljem predstavljanju raskoši našeg grada.

Oprema je luksuzna, korice tvrdo koričene sa zlatotiskom, format B5 – horizontalni.
 Knjiga na prvi pogled pleni izuzetnom opremom sa zlatotiskom.
 Izuzetan prevod na engleski jezik.
 Knjiga se čita u jednom dahu uzbuđujući čitaoca valerima osećanja, od sete do životne radosti, zbog sudbina ljudi i samog grada koji su u knjizi predstavljeni. (Nemoguće ih je sve nabrojati. Izdvojili smo samo neke: palata Albanija, hotel Moskva, Knez Mihailova, Kalemegdan, Arčibald Rajs, Duško Radović, Herbert Vivijen, Admiral Geprat, Miloš Obrenović…)
 Autorka je napisala sažetu i zanimljivu, ali temeljnu istoriju Beograda za strance koja se proteže od stvaranja prvih naselja u paleolitu do danas.
 Po prvi put su prevedeni pojedini odlomci iz dela najznačajnijih srpskih književnika, od Andrića i Crnjanskog do Đure Jakšića, Duška Radovića, Nušića i mnogih drugih…

Originalne umetničke fotografije koje su urađene posebno za knjigu.
 Dodatnu vrednost ovom izdanju pružili su strani ambasadori koji su dali izjave o životu u prestonici specijalno za ovo izdanje.
 Mogućnost saradnje u vidu predstavljanja vaše institucije u budućim izdanjima knjige i dodatne obrade u vidu banderole ili bukmarkera sa vašim znakom i grbom Beograda ili Srbije.

Saržaj i format

Poglavlje 1
An intimate picture postcard
Beograd viđen očima same autorke, sa naglaskom na fizička i duhovna mesta
koja su obeležila njeno odrastanje, ali i impresije stranaca i značajnih Beograđana
o samoj prestonici. Čuveni putopisci o Beogradu u prošlosti i ambasadori
stranih zemalja o Beogradu danas.

Poglavlje 2
A walk trough Belgrade
U šetnji kroz Beograd autorka priča svoje priče o Kalemegdanu, Terazijama,
Trgu Republike, Knez Mihailovoj uici, Vasinoj ulica, Skadarliji, Njegoševoj,
Zemunu, Adi Ciganliji i mestima koja svojom dugom tradicijom oslikavaju
Beograd nekad i sad, a među kojima su i hotel Moskva, kafana Madera, Kolarac, muzeji, pozorišta, galerije, parkovi, spomenici, kulturni centri, znamenita mesta.

Poglavlje 3
Serbia and Belgrade
Autorka na sažet i zanimljiv način piše istoriju Srbije i Beograda.

Poglavlje 4
The body and bloodstream of the city, manifestations and institutions
Popis manifestacija i institucija koje su postale simbol Beograda, poput brojnih ustanova kulture, ali i obrazovnih i drugih institucija, koje svojom delatnošću, čine značajno i reprezentativno obeležje grada; BELEF, BITEF, FEST, BEMUS, MUZEJ KINOTEKE, DŽEZ FESTIVAL…

Poglavlje 5
Modern life in the city
Predstavljanje različitih modernih sadržaja, poput kvarta mladih dizajnera, ugostiteljskih objekata, klubova i restorana, hotela, spa i shopping centara.

Address Book
Sadrži opširnije kontakt podatke značajnih institucija, preporuke svih potrebnih uslužnih delatnosti potrebnih za konforan boravak u prestonici.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *